Det där förbannade ramminnet. Hur är det att ha begränsat arbetsminne?

, , Leave a comment

 Jo bara ett kort inlägg idag. Jag hade en sån där förbannad autismgrej igår på morgonen. Jag har planerat i ungefär en veckas tid för att jag skulle låna gds-hallen på OK idag för att lyfta bilen, tvätta och göra ren den då den har drällt olja i några månader. Jag behöver få försöka undersöka var den släpper ifrån sig den där droppen varannan dag. 

Nå jag hade som sagt planerat och lastat bilen redan i förrgår för att slippa fundera på vad som ska med. Avfettning, verktyg, tvätthink m.m. Så när jag nu går ut på gården idag så kommer jag på när jag skottar fram garagedörren att jag tror jag har en såndär 50% på GDS kupong som hänger på kylskåpet. Jag måste ta med den tänker jag.

Det är här min autism kommer och stör, mitt arbetsminne är nämligen alldeles för dåligt. Jag som stod vid garageporten går in och när jag kommer in så har jag inte en blekaste anining om varför jag står i hallen, jag som var på väg till OK. Jag inser ju att jag har kommit på att jag glömt något men jag kan inte för mitt liv komma på vad det är. Frustrationen och irritationen växer och jag säger efter en stund till mig själv: Så förbannat viktigt kan det inte vara. Så jag tar bilen och åker. Det tar ungefär 8 minuters bilfärd innan jag åter får samma tanke, visst har jag en såndär 50% kupong…. Jag vände inte om då insikten av mitt tidigare blanka sinne får mig att inse att om jag inte gör en checklista så kommer jag bara att stå i hallen en gång till med samma tomma blick.

Du som har autism, känner du igen dig? Har du också tydliga problem med arbetsminnet stundtals. För egen del så är det kanske det jag stör mig allra mest på då jag får problem med vardagliga saker som att diska, städa och tvätta, arbetsminnet räcker inte till för att jag ska bli färdig med sådana enkla saker. Lämna gärna en kommentar om ditt eget exempel.

 

Leave a Reply