Bloggåret 23-24 reflektioner och vad händer framledes.

, , Leave a comment

Hej kära läsare på Manlyminutes.se! Det har varit ett händelserikt år sedan jag startade min blogg i början av 2023. Ett år av självreflektion, delade erfarenheter och öppenhet kring min högfungerande autism. I dagens inlägg vill jag blicka tillbaka på bloggåret 23-24, dela med mig av mina reflektioner och samtidigt ge er en glimt av vad som väntar framöver.

Att öppna upp om min autismdiagnos har varit en resa fylld av överraskningar och upptäckter. Jag har fått möjligheten att fördjupa min förståelse för mig själv och försöka skapa en plats där vi kan dela våra tankar och erfarenheter gemensamt.

Bakgrund

insåg på hösten så hopplöst det var med all hjälp som samhället kan erbjuda då jag inte riktigt själv kan sätta fingret på och förklara vad det är som händer

Jag började ju skriva redan under hösten -22, jag hade vart arbetslös ett tag och kände att jag stod och stampade på samma ställe hela tiden. Jag har gått till en arbetsterapeut i några år men insåg på hösten så hopplöst det var med all hjälp som samhället kan erbjuda då jag inte riktigt själv kan sätta fingret på och förklara vad det är som händer och vad jag behöver hjälp med. Jag började därför försöka skriva ned mina tankar om vad det är som sker och det var dessa tankar som i december fick mig att börja fundera på om jag kunde omsätta dessa till något bra.

Först tänkte jag skriva en bok i ämnet autism, men jag är ingen författare. Att skriva en bok som griper tag i läsaren kräver mer än vad min skrivförmåga klarar av. Det var då i december när jag sprang på en bloggare på Youtube som idén föddes att jag kanske skulle kunna blogga om mina erfarenheter och hur man bemöts när man har Autism.

Från ingenting till blogg?

Att skapa, skriva och underhålla en blogg är dock inte så enkelt som man kan tro vid första anblicken. Det blir oerhört tydligt när jag ser tillbaks på vad jag gjorde från början. Bara en sån sak som att välja vilken platform man ska använda för att få bloggen att se ut som man vill samt ha framförhållning så att man kan växa är otroligt svårt som novis. Behöver jag säga att jag valde fel plattform när jag började. Det blev allt tydligare under hösten -23 och ledde slutligen fram till att jag har försökt flytta min blogg till min nuvarande host och bytte helt plattform för skapande av blogginlägg.

Jag har gått från ett utseende på Manlyminutes som jag inte gillade till ett som jag verkligen gillar på Autisticweekly.

Flytten av bloggen har dock inte vart helt smärtfri, jag saknade ork att rätta till länkar och dyligt så det har vart massor med 404:or på min sida men nu efter 3 månader börjar det rätta till sig så smått. Trafiken från Google blev ju naturligtvis lidanden av att jag har haft så många trasiga länkar och jag skulle tro att jag har backat ungefär ett halvår i tillväxten av bloggen.

Samtidigt som jag flyttade manlyminutes från blogger till egen hosting och wordpress så skapade jag även ett nytt projekt. autisticweekly.com . Jag hade nämligen insett att mitt slutgiltiga mål (att kunna försörja mig på skrivprojektet) är ouppnåeligt om jag skriver på svenska. Sverige är helt enkelt för litet för att man ska kunna försörja sig på dom som eventuellt är nyfikna på autism.

Störande moment.

Vid sidan av bloggen så fick jag arbete i början av Mars -23. Bloggandet fick komma i andra hand. Jag arbetade fram till december med att köra hjullastare men då tog säsongen slut. Dock så hittade jag snabbt ett vintersäsongsjobb. Jag har kört långtest för Audi fram till nu men fick frågan om att komma tillbaks till mitt förra jobb nu så det kommer jag att börja med den här veckan. Som ni förstår så kommer bloggandet lite på efterkälken men jag ska försöka hålla i det jag påbörjat.

Att arbeta är tyvärr något som jag måste göra för att kunna försörja mig själv och min familj. Min fru har vart arbetslös ett tag efter en längre sjukskrivning. Hon har även studerat en del universitetskurser men Söker nu arbete aktivt. Jag hoppas att hon hittar ett arbete som hon trivs med och som hon orkar med.

Vid sidan av arbete så har vi även en son som har Autism och som kräver en hel del uppmärksamhet. Att kalla honom för ett störande moment är egentligen helt fel, men det tar en hel del energi och ork som jag skulle kunnat använde till er läsare i anspråk. Ibland skriver jag ju dock om saker som är helt relaterat till sonens diagnos så vissa idéer skulle inte kunna komma utan honom.

I framtiden?

Ute med sonen på skoter.

Nå vad händer framledes? Jo som sagt just nu avslutar jag min anställning som testförare, samtidigt som jag börjar om mitt “industriarbete” som hjullastarförare/operatör. Vårvintern är här och det är ju en årstid som jag vanligtvis tycker om. Mina fritidsintressen blomstrar upp då jag gillar att vara utomhus när solen skiner. Det har var lite vedhuggning i stugan och en del promenader och grillande utomhus.

I bloggvärlden så satsar jag mitt krut främst på att översätta och förbättra tidigare artiklar till Engelska och publicera dom på autisticweekly.com. Jag ska försöka fortsätta att publicera en artikel i veckan på manlyminutes.se också men det får som ni kanske förstår lite lägre prioritet. Jag har även börjat publicera en del för “patriots” på by me a coffeeBuy Me A Coffee. Jag har tänker främst publicera bilder och uppdateringar från mitt “privatliv” där om du är intresserad.

Jag har satsat en del på olika media för att tjäna någon extra krona på affiliate marketing under året som gått men tänker istället försöka få den intäkten från mina bloggsidor. Klicka gärna på mina länkar till amazon och handla där. Det kostar inte dig något extra men manlyminutes/autisticweekly får några procent som provision. Det hjälper till att betala för hosting och andra omkostnader. Jag är ju själv ett stort Amazon fan sedan många år tillbaks och kan varmt rekommendera handelsplatsen till andra. kundsupporten som i mina ögon är det viktigaste när man handlar online funkar klockrent hos Amazon.

Sammanfattning

Tack för att ni har följt med mig genom denna reflektion över bloggåret 23-24. Det har varit en resa fylld av utmaningar, övergångar och personlig tillväxt. Att öppna upp om min autism och dela mina upplevelser har inte bara varit terapeutiskt för mig utan förhoppningsvis också gett er insikt och förståelse.

Det har varit en händelserik tid med jobbyten, tekniska utmaningar och olika försök att balansera arbete, familj och bloggande. Jag vill tacka er för er tålamod under bloggens flyttprocess och de tekniska problemen. Trots de små motgångarna är jag tacksam för den stödjande gemenskapen som jag ser inom autism-sverige.

Framöver kommer jag att återvända till mitt industriarbete samtidigt som jag fortsätter med bloggandet. Jag satsar på att översätta och förbättra tidigare inlägg till engelska på autisticweekly.com och hoppas nå en bredare publik. Trots att bloggandet får en något lägre prioritet, kommer jag att sträva efter att dela med mig av mina tankar och erfarenheter här på Manlyminutes.se.

Jag ser fram emot våren och att återupptäcka mina fritidsintressen utomhus. För er som är intresserade av mer personliga uppdateringar och bilder från mitt liv, har jag börjat använda By Me a Coffee-plattformen.

Slutligen, ett stort tack för ert stöd och för att ni är en del av detta gemenskap. Ni är en viktig del av Manly Minutes, och jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda.

Tack och fortsätt att följa med på min resa!

Vänliga hälsningar, Dampkaninen – Daniel

 

Leave a Reply