Vad händer i min verkstad idag?

, , Leave a comment


Jag har inte riktigt tid med något långt inlägg idag. Detta beror på att jag har en väldigt snäll morbror som har sett till att jag har fått ett litet projekt på halsen. Eller egentligen så skulle jag väl säga att jag fått en grej att pyssla med på lediga stunder. Jag kan väl börja med att säga att jag avskyr att vara mekaniker. Det finns inget som är mera frustrerande i min värld. Men samtidigt så gillar jag pysslandet och pillrandet som kommer av att försöka laga eller fixa någon maskin eller sak som inte riktigt vill fungera.

Snöskotern som står i mitt garage just nu har antagligen inte vart körd på många år så jag har fått börja med att tömma tanken, byta bränslefilter, rengöra ledningar och förgasare. Sedan blir det nya tändstiftt, nya remmar och nya glidskenor. Byta startsnöre och lite ny olja i växellådan. Med lite tur så kan jag lokalisera en nyckel till skotern då den också fattas. Batteriet behöver översyn men efter det så är den förhoppningsvis körklar och färdig för friluftsäventyr till vintern.

Att ha Autism och öga för detaljer är något som är bra när man tar sig an sådana här projekt. Med lite tur så kommer vi att ha en jättefin korvgrillarskoter till vintern. Jag gillar egentligen inte att pillra och skruva i saker men jag inser samtidigt att jag har en av mina styrkor just i det här området. Brukar du pyssla med något på din fritid? Är du som mig som skruvar sönder en radio eller en gräsklippare för att få se hur den fungerar? Lämna gärna en kommentar.

 

Leave a Reply