Mera energi!

, , Leave a comment

 

Jag har fortsatt fundera på det här med energi, första delen av mina funderingar hittar ni här!

Energi är något som jag alltid tänkt att det har jag gott om. Men på senare år har jag fått tänka om. Det jag egentligen har gott om är att vara energisk, men min energi är begränsad. Det är något som blivit mer och mer uppenbar när jag blir tvungen att bolla familj, arbete och min egen hälsa. Att bägaren blir full är något som jag sällan upplever när jag är i min ensamhet med mina egna tankar, även om jag har mycket att göra och fundera på så räcker energin till och det finns över till annat. När jag arbetar eller umgås med min familj så har jag märkt att jag har betydligt mindre energi. Jag inser nu att det beror på att den sociala kontakten som krävs av mig tar enormt mycket mer energi för mig som troll än för någon som är normalstörd. Att sitta på soffan och lyssna på sonens surr och hundens lek med någon pipleksak är mer ansträngande än att filea en pall med lax eller plocka upp 400 limpor i en butik.

Energimängden har blivit mer tydlig när jag försökt mig på att skriva ned vad som händer och hur jag fungerar. Att skriva är nämligen något som inte fungerar speciellt bra när energin är låg. Jag vet att jag skrivit om hur det är när det är tomt, och tomt är det när energin är låg, eller bägaren är full.

Jag har konstaterat med min arbetsterapeut några gånger nu att jag behöver finna fler stunder när jag är själv. Att vara ensam är ofta något som jag egentligen behöver. Energinivåerna blir mera konstant när jag finner egen tid utan distraktion från andra människor, eller djur för den delen. Min svägerskas presentönskan när hon fyllde 40 vara att få vara själv en kväll och inte ha någon som störde, jag tyckte då att det var en konstig önskan. Men nu förstår jag bättre att hon kanske insåg att det finns ett värde i att bara få vara själv en stund. Jag skulle kanske inte önska det själv i present men jag uppskattar verkligen stunderna när jag får vara för mig själv. Var hittar du energin i ditt liv?


 

Leave a Reply